Sve novogradnje u Beogradu na jednom mestu

Prenos struje i infostana

Prenos struje i infostana

Ukoliko stan kupujete od fizičkog lica, prebacivanje struje i računa za Infostan na Vaše ime je poslednji korak koji morate da obavite. Iako ćete možda prebacivati i račun za telefon, kablovsku i Internet, zbog previše operatera i različitih pravila koje svaki od operatera nameće, taj deo nećemo pokrivati. Ipak, budite bez brige, jer su po pravilu operateri mnogo liberalniji i moderniji što se tiče potrebne dokumentacije.

Dobra stvar je i što su Vam za EDB i Gradsko stambeno potrebni isti dokumenti, što značajno olakšava stvari.

 

Svaka od 10 centralnih opština je nadležna za svoju teritoriju, a konkretno u okviru gradskog stambenog, služba za pravno-imovinske poslove.

Što se EDB-a tiče, 6 ogranaka pokrivaju svih 17 gradskih opština, tako da morate proveriti kom ogranku pripada Vaš stan (piše na računu za električnu energiju). Obično postoji izdvojen šalter “prijava / odjava”, tako da se ceo proces da završiti za par minuta.

Šta Vam je potrebno od papira može da varira, u zavisnosti od toga da li je na dosadašnjim računima bio upisan prodavac od koga ste kupili stan. Generalno, to se svodi na sledeća dokumenta:

  • kopija kupoprodajnog ugovora (nije potrebna overena, original se daje na uvid)
  • ispis podataka iz lične karte (ponesite za svaki slučaj, iako često ne traže, a original se daje na uvid)
  • kopija dokumenta kojim se potvrđuje pravni sled (npr. rešenje o nasleđivanju) – ovo je potrebno ukoliko se ime prodavca ne nalazi na računima
  • u slučaju EDB-a, potrebno je još i da potpišete zahtev (biće automatski sastavljen na licu mesta)

Nakon obavljanja i ovog posla, red je da Vam čestitamo i poželimo da uživate u svom novom domu!Ostavi odgovor