Sve novogradnje u Beogradu na jednom mestu

Analiza naselja – Airport City (Blok 65)

Analiza naselja – Airport City (Blok 65)
7.9

Mnogo toga se promenilo otkad je Bora Čorba napisao stihove pesme “Neću da živim u bloku 65”. Davne 1982. godine ovo naselje nije postojalo, pa je Bora, verovatno ne želeći nikoga da uvredi, radnju svoje pesme smestio upravo na ovu lokaciju.

Preobražaj čitavog kraja krenuo je početkom izgradnje “Airport City”-ja, poslovnog centra na mestu starog aerodroma. Ovaj, sada najveći poslovni cenar u gradu, tokom poslednjih nekoliko godina počeo je da dobija i svoje prve komšije.

Danas ova mikrolokacija verovatno doživljava najveći bum novogradnje u Beogradu, jer se na relativno malom prostoru gradi čak 7 stambenih kompleksa, pa je čitav kraj jedno veliko gradilište:

Kada svi kompleksi budu završeni, možemo očekivati znatno drugačije lice ovog kraja, koji će krasiti i jedna od najviših zgrada u regionu, West 65 Tower (40 spratova). Kako će ovaj kraj (a i ostatak Novog Beograda) izgledati za nekih 10-tak godina, možete pročitati ovde.

Ovaj deo grada sigurno jeste veoma praktičan za život za poslovne ljude, ali da li je ista situacija i što se porodičnog života tiče?

Jedno je sigurno, ovaj blok ne liči ni najmanje ni na jedan dosadašnji novobeogradski blok, a da li je to dobro ili loše, procenite sami. 🙂

Ključni parametri Ocena Tumačenje ocene
Saobraćajna infrastruktura 9 Gotovo odlična putna infrastruktura. Široke saobraobraćajnice sa skoro svih strana. Ocenu kvari deo od Roda hipermarketa do bivšeg IMT-a.
Dostupnost i kvalitet javnog prevoza 9 U relativnoj blizini je dostupno više frekventnih autobuskih linija
Pristup centru 8 Do centra grada se stiže brzo i lako
Pristup NBG-u 10 🙂
Pristup autoputu 10 Dva uključenja na autoput su u neposrednoj blizini
Parkovi i zelene površine 5 Trenutno stanje je daleko ispod prosečnog za Novi Beograd
Vrtić 6 Vrtić “Biser” je u relativnoj blizini, ali nedovoljnog je kapaciteta. Privatni vrtići se očekuju u gorepomenutim kompleksima
Škola 6 Nekoliko osnovnih škola u radijusu od 2.5 km, ali nijedna nije u neposrednoj blizini
Vodene površine 9 Savski kej je u blizini
Sportski tereni i objekti 4 U samom bloku je trenutno loša situacija
Dostupnost i raznolikost objekata za snadbevanje 9 Više objekata u neposrednoj blizini
Zdravstvene ustanove 8 Dom zdravlja je u relativnoj blizini
Opštinske službe 9 Pristup Opštini je veoma lak
Bezbednost 9 Polu-zatvoreni i zatvoreni kompleksi sa čuvarima i video nadzorom
Prosečna cena kvadrata (novogradnja, bez PDV-a) 2200  

 

Ponuda novogradnji na ovoj lokaciji: https://bgnovogradnja.rs/category/nbg/airport-city1 thought on “Analiza naselja – Airport City (Blok 65)”

Ostavi odgovor